hey i'm ernie zailan,welcome to my blog^___^

Monday, 12 December 2011

i miss u:(

assalammualaikum...

hey!lame dah tak update blog!atoto..rindunye^_^
tengok lag blog pun dah berhabuk,penuh ngan lipas,tikus.and yang sama waktu dengan nye:p
okeyh!harini ernie nak cakap ernie yang rindu dia!jeng!jeng!jeng!siapa kah dia??BF??i'm still single okeyh!
dia tu adalah EX BF ernie laaa,ya i miss him..miss so much,korang tahu tak ernie rindu gila kat dia!klu tak tahu duduk diam okeyh!sekarang nie!ernie dah tak kisah dah!klu korang semua nak cakap ernie BODOH!or whatever just go on!i don't care!in your eyes maybe dye jahat!to me he is the best!

this is for u gajah..awak..saya tahu yang kita tak akan pernah bersama lagi macam lagu kisah hati yang awak bagi kat saya tu kan:) tapi saya nak awak tahu saya sayang awak,and tolong jangan berhenti mintak tolong saya untuk kejutkan awak setiap pagi,saya suka kejutkan awak,awak tak pernah menyusahkan saya,itu je cara yang boleh buat saya rasa dekat dengan awak...



suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Tuesday, 22 November 2011

MaLaysia BoLeh!

hehehe..tengok tajuk entry pun dah tahu dah..budak ni nak cerita pasal apa...
pasal bolaa lah tu kaann..hey!budak orang lain dah update lame dah kau baru nak update ke??
hahaha..suka hati ernie lah blog ernie :p

firstly ernie dah get ready depan T.V semangat gile lah katakan,time tu abah belum balik kerja lagi...
haish!abah ni..tak nak tengok bola ke??tunggu punye tunggu akhirnya abah balik,nasib baik belum start,dngan busuknya baru balik keje abah terus duduk,ernie dengan abah pun tunggu  lah bola start,tetiba mama pulak kacau,mama suruh pergi kedai belikan dia nasi goreng ayam coz mama lapar,nak tak nak kena pergi jugak lah kan,tak kan pasal bola nak biar mama berlapar..so dengan muka masam pergilah kedai...kat kedai makan tu ada T.V so boleh lah tengok bola..sampai depan kedai orang dah jerit GooOOooLLL!!ernie pun buat muka pelik -.o nah ni muke pelik(asal muke pelik ernie comel sangat hehehe..)
pelik lah sebab indon yang gol,pahal diorang menjerit bagi nak runtuh kedai tu...
rupa-rupanya yang menjerit tu orang indon..hehehehe...bile tengok indon dah gol!rasa macam tak semangat nak tengok,balik dari kedai dah set dah nak terus tido malas nak tengok,terguling-guling ernie atas katil,kiri kanan serba tak kena,hasih!tak leh jadi nak kene tengok gak..nak bagi semangat kat amirul hadi..hehehe..
bile ernie tengok baru ernie perasan ni bukan pasukan malaysia yang selalu ernie tengok,bukan geng amirul hadi,coz tengok amirul hadi pun tak ada,yang ada fahmie je,so ernie tanya lah abah kenapa amirul hadi tak main??abah cakap ini pasukan olimpik bawah 23..tu lah tengok bola tapi tak tahu kumpulan-kumpulan bola ni..and blablablablabla...Fuuhh!panjang betul ceramah abah...time penalti lah yang paling takut sekali,ernie siap tutup muka ngan bantal,takut tak gol!sumpah tak sanggup nak tengok,ernie tutup lah mata and berdoa dalam hati mintak-mintak gol lah kan..tetiba abah jerit goooooLLL!ape lagi ernie pun jerit goooLLL lah...hehehehe budak ni lembab betul..yang kali kedua ernie tak tengok jugak,time last baru ernie tengok..tak kire masuk tak masuk ernie nak tengok jugak,jantung nie dah nyanyi macam-macam lagu dah..duuuppp..daapp..duuupp..daaapp..still berdoa dalam hati,mula-mula tengok alaaa tak gol!eh!eh!GoooLLLL lah !HUHUHUHU...menjerit sambil terlompat-lompat!!hahahaha..saket giler tekak tapi takpe dah menang kan...hehehe

congratulations ernie ucapkan kepada permain-permain bola malaysia atas usaha gigih korang semua akhirnya korang menang juga,and syukur yang tak terhingga kepada Allah,kerana mendengar doa-doa kami semua..rasa macam menang awards lah pulak kan..hehehehe..

ernie tengok pasukan indonesia kecewa sangat-sangat..ada yang menangis..for indonesia maybe ini rezeki tuhan untuk malaysia..jangan putus asa berusaha lagi okeyh!^__^
and untuk penyokong-penyokong malaysia..tak payah lah nak kutuk-kutuk orang indonesia..tuhan dah bagi kita kemenangan kita patut bersyukur..nanti tuhan tu tarik balik baru ada akai noh!biar lah indonesia nak cakap apa pun..jangan lupa indonesia tu negara islam juga,jangan kita bermusuh dengan saudara islam kita sendiri,nabi tak mengaku umat nanti..

Kita tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur wooo
Ini kebangkitan satu perjuangan
Tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur wooo
Ini kebangkitan satu perjuangan
Kita serang semua penjuru
Biar berdarah kerana ini
Rumah kita ku kan sedia
Kta tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur woo
Ini kebangkitan satu perjuangan
Kami melawan biar sampai mati
Mempertahankan ini rumah kita
Ku kan sedia
Kta tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur wooo
Ini kebangkitan satu perjuangan
Rumah kita ku kan sedia
Kita tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur wooo
Ini kebangkitan satu perjuangan
Tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur wooo
Ini kebangkitan satu perjuangan


suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Saturday, 19 November 2011

7 pekara Tentang Lelaki..

morning my dear friend's^___^

wah!semangatkan budak ni bangun pagi-pagi..dengan muka busuk..terus nak update blog...
nak tengok tak??nak tengok tak??muke busuk ernie...

*________*

taaaddaaa...busuk tak?busuk tak? hehehe...

harini ernie nak berkongsi 7pekara tentang lelaki...
siapa yang sudi baca terima kasih orang lidi..nanti baca lah lagi hahaha...
and sesapa rasa meluat menyampah masuk blog nie...
boleh tekan X okeyh!^__^

1-Lelaki boleh menyukai gadis yang banyak persamaan dengannya sama ada dari segi pemikiran mahupun minat kerana banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi besama..

2-sudah menjadi perkara yang biasa,sekiranya lelaki cemburu apabila perempuan menyebut nama lelaki lain

3-lelaki yang gentleman akan sentiasa menghormati seorang perempuan tidak kira situasi atau keadaan

4-lelaki tidak suke gadis yang terlalu suka bersosial sehingga tiada batasan lagi dalam pergaulannya

5-apabila seseorang perempuan meminati seorang lelaki,perempuan itu sepatutnya memberi sesuatu pertunjuk
kerana lelaki biasanya tidak dapat membaca isi hati seorang perempuan seandainya ia tidak di luahkan..

6-apabila lelaki bercakap "Ermmm...tengoklah dulu"itu bermakna dia kurang setuju ataupun memang bermaksud tidak

7-Lelaki cukup pantang jika ditegur tentang cara penampilan dirinya mahupun mengkritik minat serta kegemarannya



suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Thursday, 17 November 2011

greyson chance



greyson chance sape tu??
korang kenal tak??
asal banyak sangat yang becerita tentang dia??dekat FB dekat Twitter..
kalau dulu kemain lagi cerita pasal JB (justin bieber)tapi sekarang memanjang je name greyson chance..
ernie kenal dia pun dekat 8tv..first time tengok memang dah terpikat lah hehehe^_^(gatai noh)
bukan terpikat pada rupanya yang comel sangat tu..tapi suara dia..suara dia memang pergh!meletop kebaboo!
first time dengar lagu dia kat youtube lagu paparazzi meremang bulu roma...baru 14tahun tapi suara kalah JB..uuupppsss..pada peminat JB sory ye..tapi greyson memang hebat...sape sokong ernie angkat telinga sekarang hehehe...

siapa yang tak percaya dia hebat boleh dengar nie
Nota ulat buku~>no more bieber fever..now it's greyson fever Weeewiiitt...hehehe^_____^

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Cinta Dan Anugerah



wah!tengok tajuk entry budak ni...kemain lagi kan hahaha...actually tu tajuk cerita indonesia..pernah tayang kat tv9 mesti korang tahu kan...korang dah khatam tengok cerita tu,ernie baru nak khatam ouh...hehehe..yela time cite tu ditayang ernie sibuk kerja,bz takde mase nak tengok..tapi enie dengar ramai yang cakap cerita tu best..sekarang nie diorang tayang lagi kat tv9 jugak tapi malam kul11,ernie apa lagi nak jugak khatam macam korang kan..memang best cerita tuuuu...sedih kut hu..hu...waaa..menangis tengok cite tu..lagi-lagi time alvian meninggal memang sedih sangat-sangat..sampai tak cukup satu kotak tisu(nampakbeno nipunya)
hehehe...sape-sape yang belum tengok cerita tu try lah tengok memang sangat-sangat best^____^


suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Tuesday, 8 November 2011

my tompok hensem:(

hai..
awak..awak..dan juga awak..
ernie nak cakap nie...hurmmmm...ernie tengah sedih sangat-sangat-sangat-dan sangat sedih..

                Tengok nie bertapa sedihnya saya :((

actually ernie sedih-sedih nie,sebab tompok hensem ernie tak balik rumah..dah dua hari dia tak balik...
tadi lepas solat subuh..ernie carik dia tapi tak jumpa :((
dah lah dia tak makan langsung...tompok mane awak nie..
balik lah rumah..rindu nak dengar bunyi awak yang manje sangat-sangat tu..
i want my cat back :'(

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Monday, 7 November 2011

ice-cream^_____^

ice-cream!ice-cream!hehehe...
sape nak ice-cream??kene senyum mcm ernie dulu..
macam ni hah!^______________^
atoto lebarnye..ernie senyum kan kan..

eh!eh!meh tengok sini besar tak ice-cream ernie^__^
huhu...jangan jeles..
korang nak ke??
naaaaaaaakkkkkk....keeeeeee??
hahahaha..beli sendiri C(:




suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Saturday, 5 November 2011

Ya Allah..

Ya Allah kau berikanlah aku kekuatan,
untuk tempuh segala dugaan mu,
sangat besar dugaan mu Ya Allah,
aku hamba mu yang lemah,tidak terdaya untuk hadapi semua ini:'(

h Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku
Ya Allah bila memang Kau coba
Aku percaya Kau sayang padaku
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah lindungilah diriku
Dari yang menjahati menzhalimiku
Ya Allah Kaulah Maha Segala
Engkaulah pelindung hidup dan matiku
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Saturday, 29 October 2011

saya kuat makan..

hey hey aku tak percaya cinta,aku tak percaya cinta,aku tak percaya c.i.n.t.a hehehe
atotoi tetibe rase nk jd liyana jasmay pulak hehehe..
ape ernie merepek ni??tak kena langsung kan dengan entry yg tertulis di atas tu hehe C(:

ernie nak cerita kat korang nie,nak tahu tak ernie kan sekarang kan dah kuat makan...
sangat-sangat kuat makan,ernie pun tak tahu kenapa,kena jampi ngan hantu kak limah kut..
eh!eh!tetiba ade kak limah plak kan,hehehe kite bako jeyp...

ramai jugak yang tegur ernie ni kuat makan,and ade jugak yang cakap"hey u x takut gemuk ke??"
ape GEMUK??i like gemuk hehehe,yela seumur hidup ernie,belum pernah ernie gemuk tau,
sebab tu lah ernie tak kesah pun,makan banyak mane pun takpe,hehehehe
jngn jealous u...

lagi satu ernie suka tengok orang yang suka makan,bile tengok die makan ernie pun rasa nak makan,bile dah rasa nak makan mula lah,nak makan,nak makan,nak maaaakaaaan jeeeyypp..
lagi kalau tengok t.v cerita pasal makan ya Allah,saya sangat lapaaaarr..
hehehe senghal lah ernie nie,klu dulu orang akan cakap"untunglah kawin nanti jimat duit laki die tak payah beli mkanan bnyak-bnyk,tapi sekarang "mampuslah laki kau nak kena beli mkanan banyak-banyak nak bagi kau mencekik,hahahaha...

notatokjanggut~makanbnyak-bnyaktakpetapijagakesihatantujugaokeyh!
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Monday, 24 October 2011

saya tanam anak!

yeah!saya mengaku saya telah menanam anak pada pukul 12.35
25/10/2011,di belakang rumah saya,saya sangat menyesal,
tapi anak tu dah pun mati,tolong lah saya ape yang patut saya buat:'(

hahahaha,ngeh!ngeh!ngeh!
sememeynye saya tanam anak.tapi bukan anak saya,
anak kucing saya lah hehehe^_^

tapi sedih lah,ernie sayang anak kucing,dia sangat cumel,
tapi nak buat macam mane ajal dia dah sampai kan,
tapi memang sedih lah,tak tahu nak cakap macam mana,
rasa macam anak sendiri yang mati:'(
memang menangis gila-gila lah,
ernie tak faham macam mane orang yang buang anak tu,
sanggup buang anak dia sendiri,

*notakatahati~tuhan bagi akal pada manusia untuk berfikir!fikir-fikir kan lah...
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

myv! or suzuki switf??

hai!korang^_^
meh sini ernie nak tunjuk something..
                                             Atoto!cantek tak??heheh^_^
tengok yang ini pulak
                                    smart x??smart x??smart kan^_^

antara dua kereta ni,ernie paling suke suzuki switf,coz body dye tip top hehehe..
kalau koramg yang mane korang pilih??^_^
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Thursday, 20 October 2011

kalau mama jutawan....

mama ==> kalau mama jadi jutawan kan mama nak buat rumah untuk kucing,bukan rumah biasa tau,rumah    
                  dia besar,ada katil kecik untuk diorang tidur,ada tandas,macam-macam lah mama nak buat

abah ==> tu lah mama kau,dah mula lah berangan,

siblings ==>hahaha..

mama ==>lepastu mama nak orang gaji untuk jaga kucing-kucing,abah kau tak payah kerja duduk je dekat      
                 rumah,biar mama je yang kerja

abah ==>a'ah mama kau suruh abah duduk rumah,supaya abah mati cepat,nanti boleh lah mama kau kahwin
              lain..

mama ==>mana ada,yela abah kan selama ni dah penat carik duit,biar lah mama pulak yang kerja,lagi pun
                mama kan dah jutawan buat apa abah susah-susah kerja

abah ==>tengok mama kau tu tak habis-habis berangan,

mama ==>anak-anak mama pulak,mama tak akan bagi korang keluar rumah,kalau nak keluar kena ada
                 bodyguard,nak pergi mana2 mesti dengan bodyguard,lepastu orang gaji untuk jaga abah..

abah ==>kenapa tak tiga kan senang hahaha...

mama ==>amboi!jangan nak mengada-ngada..

abah ==>okey lah mama kan dah jutawan,boleh lah abah tambah lagi tiga..

mama ==>kalau macam tu tak jadi jutawan pun tak apa,

abah ==>lah tadi berangan sangat nak jadi jutawan..

siblings==>hahahahah...

*Notakakigajah~sukatengokabahandmamaberguraunampaksweetsangat^_^
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Wednesday, 19 October 2011

kalau lelaki....

Kalau lelaki kacak pendiam,
perempuan akan cakap:Wow!cool gila!
kalau lelaki tak kacak pendiam,
perempuan akan cakap :eleh!perasan bagus..

kalau lelaki kacak buat jahat,
perempuan akan cakap:Nobody's perefect.
kalau lelaki tak kacak buat jahat,
perempuan akan cakap:Memang...muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki kacak menolong perempuan yang diganggu,
perempuan akan cakap:Machonya...macam hero filem!
kalau lelaki tak kacak tolong perempuan yang diganggu,
perempuan akan cakap:entah-entah tadi tu kawan dia.

kalau lelaki kacak dapat perempuan cantik,
perempuan akan cakap:Sangat sepadan,so sweet..
kalau lelaki tak kacak dapat perempuan cantik,
perempuan akan cakap:Mesti kena bomoh perempuan tu..

kalau lelaki kacak ditinggal kekasih,
perempuan akan cakap:jangan sedih saya ada..
kalau lelaki tak kacak di tinggal kekasih,
perempuan akan cakap:memang patut pun..

kalau lelaki kacak menyayangi binatang,
perempuan akan cakap:perasaannya halus penuh dengan kasih sayang,
kalau lelaki tak kacak menyayangi binatang,
perempuan akan cakap:sesama keluarga memang harus menyayangi.

kalau lelaki kacak bawak BMW,
perempuan akan cakap:Hebat luar dalam,
kalau lelaki tak kacak bawak BMW,
perempuan akan cakap:bang,mana bos nya?

kalau lelaki kacak tidak mahu bergambar,
perempuan akan cakap:pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar,
kalau lelaki tak kacak tidak mahu bergambar ,
perempuan akan cakap:tentu tidak mahu melihat hasilnya bukan?

kalau lelaki kacak menuang air ke gelas perempuan,
perempuan akan cakap:ini baru lelaki gentlement,
kalau lelaki tak kacak tuang air ke gelas perempuan,
perempuan akan cakap:naluri seorang pembantu memang begitu.

kalau lelaki kacak bersedih hati,
perempuan akan cakap:Let me be your shoulder to cry on...
kalau lelaki tak kacak bersedih hati,
perempuan akan cakap:kenapa kuat nangis??macam ni ke lelaki??

*notasukahati~jangan menilai seseorang dari rupa parasnya,nilai seseorang itu dari hatinya^_^

petikan dari majalah remaja15okt 2011
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Wednesday, 28 September 2011

COUPLE AWAK HOT!!ADA SAYA KISAH!!

wah!wah!budak ni tajuk entry dia bukan main lagi kan!nak carik gaduh ke ape hah!!

hahahaha C(: 

Tak ada lah mana ada,ernie nak carik gaduh,ernie just nak korang semua tahu bukan korang je ada couple k,
orang lain pun ada jugak,tapi tak perlu nak menunjuk yang couple kau tu hot okeyh!

apa best nye ada couple hot??kenapa kau nak tumpang hot dia jugak ke??
rasanya tak perlu kut,buat sakit hati je kalau ada couple hot ni!lagi-lagi dalam Facebook!Wall dia mesti penuh dengan Perempuan/lelaki,haish!sakit mata tengok ouh!

cintai seseorang itu kerana dirinya bukan sebab dia popular,benda tu semua takkan kemana,
sampai bile dia akan hot??suatu hari nanti pasti dia akan tenggelam,yelah mesti ada lagi ramai lelaki or perempuan hot yang akan gantikan dia!dan pada masa itu di mana anda berada??sudah tentu lah kau tak nak kat dia dah kan,mesti lah kau nak carik lelaki atau perempuan hot yang lain!perlu ke buat macam tu??
fikir lah sendiri...

kadang-kadang kalau pergi shopping mall korang akan tengok ramai manusia spesis ini,berkepit mcm pasangan dia nak lari je kan,Hello!tolong malu sikit boleh tak!awak tu depan public berpeluk-peluk sakan,macam tempat tu bapak awak yang punya!



korang ingat couple korang yang hot tu akan setia dengan korang ke??ade tapi dalam 10 paling sikit 2 jelah kan,
Orang hot tu!mesti lah ramai perempuan-perempuan yang cun and lelaki-lelaki yang encem nak dekat,
time tu say gud BYE kat u all lah kan...



kejam nya campak dalam tong sampah je!ish3...kesian u all:'(
tu lah bangga lah lagi kan..kan dah kene buang hehehe...

ernie sekadar ingin berkongsi,jika ada yang terasa maaf ya!entry ini bukan di tujukan kepada anda tetapi,kepada semua yang membaca,untuk kesedaran sahaja,sekian....

*notakakikucing-cintai seseorang dengan seadanya dia,itu akan lebih membahagiakan :)

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

westlife live in malaysia

weee...
hai hai..
hehehe:)
~akusengehdahmacamkerangbusuk~

dah lame kita tak dengar cerita pasal westlife kan,
korang minat westlife tak??
gila korang tak minat,ernie minat gila kat diorang nie,
time diorang muda-muda dulu diorang encem ouh!dah tua pun encem jugak kan..hehehe
gatai noh hang ni ernie hahahaha..



pada adik-adik yang tak berapa kenal westlife,taraaa!!!ini lah westlife,encem kan hehehe..
but ni time diorang muda-muda dulu,sekarang dah tua,tapi tetap encem hehehe..

apa dia??nak dengar lagu diorang??boleh-boleh jap erk..

ini antara lagu favourite ernie,memang layan habis,tak pernah jemu dengar lagu westlife..


setelah sekian lama menyepi(asal ayat aku bunyi macam ni)
akhirnya,westlife nak datang malaysia!!!
huhuhu..
eceh!minah ni excited sangat,macam lah boleh pergi je kan :'(
untunglah siapa yang dapat pergi kan..
hehehe..
okey lah dah taknak cerita lagi,kalau korang nak tahu about westlife,korang boleh google okeyh!bye bye

*notamintakkaki==>kenapadiorangencemsangathehehe
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Tuesday, 27 September 2011

Gadis you tube..

korang agak-agak lah siapa gadis you tube ni??
siapa lagi kalau bukan si budak comel nie..


comel kan ^_^
bagi sesiapa yang belum kenal dia,ini lah najwa latif yang nyanyi lagu cinta muka buku tu..
mula ernie tahu pasal dia melalui adeq ernie jeyp..
coz adeq ernie cerita ada gurl baru pakai tudung mcm yuna..
time mula-mula dengar tu mcm bagus jeyp budak ni kan,nak tiru yuna lah konon..
eceh jahat betul ernie nie kan!dush!dush! amek kaw kan dah kene tumbuk..
tapi bila dengar dia nyanyi wow!nothing words kan i say,she is amazing girl!
klu duduk ats pokok sambil dengar lagu dye memang bleh jatuh lah!hahahaha
sebab suara dye memang best sngat.x caya korang bleh dengar nie



kan ernie dah cakap best korang xcaya nah amik choki-choki ni pergi men jejauh hahaha..
coz ernie nk lyan lagu najwa latif nie,bye bye C(:


suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Saturday, 24 September 2011

Najwa Latif...

hey i'm back C(:

u know what harini ernie dapat jumpa najwa latif..
(jangan jelous okey,dye memang awesome giler)
sebenarnya ernie tak tahu pun dia nak mai taiping!hah!tu dia lah dah kuaq dah loghat penang,mai mana penang ni hahaha..ernie dengar my sis afzan yang kasi tahu,cikjajan.blogspot.com/
dengan semangat lah kan nak pergi tengokkan,memang best sangat dapat jumpa najwa latif,
awww!!dye sangat cute,sehingga ernie rasa macam nak pengsan,hehe..over plak ernie ni kan,ye lah selama ni just tengok dalam youtube kan,harini dapat jumpa depan-depan,mana tak pengsan nya kan kan..
Najwa Latif kamu memang Awesome sangat!!tredmark najwa latif -Much love<3<3



jyeah!dapat sign dari najwa latif,kau ada hahaha C(:


suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Monday, 12 September 2011

post x jadi

okeyh!sebenar nya harini nak update blog,dh semangat bngun pagi tak gosok gigi ngan muka busuk,trus bukak netbook,dah taip panjang berjela..last2 arrrgghh masuk draft,haiya tetiba mata buat hal,x tahu kenapa rasa berat je mata ni,macam ade berlian yang berat giler kat mata ni,haish!mata asal kau ni aku x nak tido,kau nak paksa aku tido plak,ape kes,kau ni buat seleng betul lah,dah semangat nk update,idea datang berbakul2  kau pulak nak tido,pdahal dah tido ckup 8jam yg lalu,haish x boleh tahan nie,makin lama makin x nampak ape aku tulis,apa yang aku merepek pun aku tak tahu,tunggu jela next post,nak sambung tido bye2..
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Saturday, 10 September 2011

mature or childish

nah amik tips ni,u all boleh tahu sama ada pasangan u all mature or childish okey C(:

CHILDISH
1)nak berkepit 24jam,tak mengira tempat atau waktu,ada kalanya situasi ni membuat kan u all rimas atau di benci kengkawan,yela 24jam nak berkepit arrgghh!tak rimas ke??kalau 24jam nak berkepit lebih baik kahwin terus,jngn cakap 24jam satu hari pun boleh...

2)dah terang-terangan bersalah tetapi tetap mempertahankan dan menilai dirinya aje yang betul,

3)bibang tentang masa depan,tetapi masih tetap menganggur dan menghabiskan duit mak bapak

4)bersikap tidak sopan ketika berkunjung ke rumah u all,dan sebolah-bolehnya menghindakan diri daripada di ajak berbual oleh kedua ibu bapa u all,

5)tiba-tiba hilang mood dan kelu seribu bahasa,padahal u all sama sekali tidak tahu kesalahan u all

6)secara automatik membatalkan temu janji yang dibuat semata-mata kerana u all telah mengajak adik or kengkawan u all,dengan alasan temu janji yang dibuat hanya untuk u all berdua sahaja okey!

7)belum mampu berkomitmen kerana masih belum stabil,tetapi mudah tergoda dan suka menabur janji-janji manis,



MATURE

1)memberikan kebebasan kepada u all untuk bergaul dengan kengkawan lain atau sesiapapun,but jangan salah gunakan kepercayaan yang si dia berikan okey!

2)tidak teragak-ragak untuk meminta maaf jika memang si dia melakukan kesalahan

3)mempunyai tujuan hidup,si dia tahu apa yang harus dia lakukan untuk merih impian dan cita-citanya

4)menghormati kedua ibu bapa u all ketika berkunjung ke rumah u all dan selalu menjadi teman bersembang yang menyenangkan buat mereka

5)ketika bertengkar,tanpa berselindungsi dia terus menyatakan apa saja yang si dia tidak suka or berkenan dari u all

6)tidak keberatan jika u all mengajak adik/kengkawan sewaktu keluar berdating

7)mampu berkomitmen pada janji untuk tetap setia dengan u all

jyeah finish,so u all boleh pilih mane satu yang u all nak mature or childish okey:)
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Friday, 9 September 2011

my new BFF

jyeah!dah lame tak update blog,kan kan kan..
actually tak ada idea nak update blog ni,kepala otak tngah kosong gggrrrr...
so harini nak story about what??
hurrmmm..
about my sayang lah hehehe..
siapa sayang i??aaww i dah ade boyfie ke???

actually NO:)
hey i'm single okey,
its about my new BFF lah,nama dia NUR AIN NAJIHAH ZAINUDIN,
dia memang sangat baik,sblum i knal dia,i ingat dia mcm smbong tau,sory ain hehe:)
yela bila i tengok blog dia,i rasa macam arrrgghh..lawa nye blog dia,tengok blog aku hurmmm,
but bile dia tegur i,i' feel shock,rupenya i salah dia tak sombong lah,dia baik sangat dengan i,
seronok berborak ngan dia,dia memang kawan yang baik,if i have a problem,he will try to help me thankz ain sayang u lebih lah kan hehehe..
i hope i akan terus kawan dengan u sampai bila-bila okey:)

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Tuesday, 23 August 2011

10 pekara tentang ernie:)

1-ernie suke makan bile ernie rasa ernie dah lama tak makan,hurmm pelik kan bunyi dia hehe:p

2-ernie tak suke makan ubat,klu terpakse bru makan hehehe

3-ernie teramat-amat suka pada milo and choki-choki hehe..

4-ernie takut ular,tikus,lipas dan yang sama waktu dengan nye,

5-ernie sbenarnya teringin nak main gitar,and ade gitar sendiri coz hobi ernie memang suke menyanyi,nak jadi artis tu sudah tentu TIDAK hanya hobi saja ,dah lama minat but msih blum trcapai,

6-yah!ernie sangat takut dengan badut,sebab muke dye jahat,and ade sejarah time sekolah rendah dulu :p

7-ernie x boleh tidur klu takde selimut dan 3bijik bantal..

8-ernie sngat pemalu bile ernie baru kenal seseorang,tapi sngat gila2 bila dh lama kenal weee..

9-tuhan ade beri satu anugerah yg special,thank Allah iaitu ernie boleh kenal baik buruk seseorang dari percakapan dye,and gerak tubuh dye,

10-ernie ade simpan cita2 nak jadi pereka fesyen muslimah yg terkenal,mula2 mama tak bagi,so ernie trpakse lupekan cita2 tu,but now bile ernie dh trangkan skit2 tentang ape yg ernie minat,alhamdulillah mama restu jugak akhirnya,insyaAllah next year lepas kak leen habis study ernie akan masuk kolej untuk kejar cita2 ernie nie:)

itu jelah 10 pekara yang korang semua tak tahu tentang gades choki2 nie,hehe but actually ade bnyk,
tapi sikit2 jela,klu nak bnyak wat sendiri weekk c(:

notasukahatiku:jadi diri sendiri!x perlu copycat orang,kerana jadi diri sendiri lebih indah daripada meniru pesonaliti orang lain :))
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

maaf saya cerewet c(:

morning...

haish dak ni lagi takde orang lain ke hah!!hehe
sadap u,suka hati lah ini blog aku yang punye okey,
kalau tak suke boleh berambus weekk.. c(:

ernie nak cerita kenapa ernie cerewet,tapi ernie cerewet bab makan je tau,
bak kata mam susah lah sape yang kahwin dengan kau hehe..

1-ernie tak suka makan sayur,hehe semua jenis sayur kecuali bunga kobis,jagung dengan salad...

2-ernie hanya makan ikan kembung dengan ikan bawal,

3-ernie tak makan sotong and daging

4-ernie tak makan aga-agar,puding dan yang sejenis dengan nye hehe..

5-tak banyak kuih yang ernie makan,nak sebut satu2 lupa nama da...

6-ernie hanya makan buah,tembikai,epal tapi kulit dia mesti di kupas,oren,mata kucing,berlimbing,mangga,strawbery,anggur,durian tapi makan seulas aje,manggis,and jambu

7-kalau minuman panas ernie hnya minum air yang takde susu kecuali milo



paling simple ernie hnya suka mkn nasi dengan telur goreng and letak kicap,tak pun maggie,best hehehe..
kadang2 susah jugak kalau makn dekat rumah orang,bukan semua makan kite suka,nanti kalau kita tak makan,tuan rumah cakap ape plak kan..susahkan klu jadi orang cerewet nie,
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Monday, 22 August 2011

23

di saat aku terjaga dari tidur ku..
kau pertama dalam ingatan ku,
walaupun sudah berbulan hubungan kita berlalu,
aku masih belum mampu melupakan mu,
setiap saat dan detik bersama mu,
masih segar dalam ingatan ku,

teringat kembali disaat kau,
membaca puitis cinta untuk ku,
sangat bahagia aku rasakan,
namun kini tiada lagi puitis cinta yang aku dengar,
tiada lagi kata cinta mahu pun kata rindu dari bibir mu,

rindu setengah mati pada mu,
rindu ingin mendengar ketawa manja mu,
rindu ingin mendengar kau kata
kau cinta pada ku,
rindu yang tidak mampu aku ungkapkan,
dan rindu ini tidak akan mati untuk mu,
kerana aku sentiasa merindui mu,

di saat ini,
aku hanya mampu berdoa,
agar kau bahagia bersamanya,
disaat ini hanya air mata yang mampu mengalir,
dengan senyuman dan berkata,
jika dia mampu mambahagiakan mu,
ku panjat syukur pada ilahi,

dan jika di satu saat nanti,
andai aku tidak bernyawa lagi,
jangan kau tangisi kepergian ku,
kerana tuhan makbul kan doa mu,
dan itu yang kau mahu,
senyum lah,senyuman mu teramat indah buat ku,

aku tetap akan mencintai mu,
dan tidak pernah sedikit aku membenci mu,
23 tidak akan pernah aku lupa:)

i love u capital K



suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Friday, 12 August 2011

kahwin muda

woot!woot!...

hehehe minah ni nk cerita pasal kahwin lah plak kan,
nape dh gatai nk kahwin ke??

ish!xde lah..actually ade sorang pakcik nie,die tanya ernie kenapa ernie belum kahwin??
what kahwin??pakcik i'm still young okey..
tapi pakcik tu ckp zman skrang ramai yg kahwin muda,
habis sekolah terus kahwin,senang je cari lelaki yang kaya and kahwin,cukup bulan duit masyuk..

kelakar lah pakcik nie,pada ernie memang x salah nak kahwin awal,but kite kene pastikan kite betul2 dah ready jadi seorang isteri,coz tanggungjawab isteri tu besar,ramai jugak kawan2 ernie yg kahwin awal,tapi bile tengok rumah tangga diorang,ernie rasa lebih baik kahwin lambat!opppss maksud ernie tengah2 lah x mau lmbat sngat nnti jadi andartu plak hehehe..

hah!ape??kenapa ernie ckp mcm tu??
sebab kebanyakkan lah yg kahwin awal nie,ernie tengok ramai yg curang lepas kahwin...
ini bukan ernie main cakap je okey,ini berdasarkan pengalaman ernie yg ernie nmpk pda kawan2 ernie yg kahwin awal,okey klu suami yg curang memang x pelik lah kan,coz lelaki boleh kahwin empat right??
tapi bile isteri yg curang ape kite nak ckap??fikir2 dan renung2 kan lah..

so pada ernie lebih baik ernie focus pada hidup ernie dulu,jodoh semua tu kan di tngn tuhan,but not now rasanya dlm umur 24 or 25 bru nk fkir psl kahwin nie,


suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

dudu alpha

woot!woot!heeheehee:p

dah lama cik ernie tak update blog kankan..
oit budak kenapa title kau pelik sangat??
yeke??a'ah lah pelik kan..
dudu alpha??ape benda dudu alpha tu??
cik ernie pun x thu hehehe..

actually sis cik ernie lah,dye nak join twitter tapi die tersalah daftar,
die pergi sign up kat dudu alpha..
die ingat benda tu twitter,haha ngok ngek je akq ernie nie..
patut lah time cik ernie balik kerja mama sibuk cakap pasal sis ernie kawan ngan org turkish,
cik ernie pelik lah mane dtg nye orang turkish nie..
rupe2 nye,dudu alpha nie semua orang barat susah lah nk carik orang malaysia,mcm2 bahasa yg keluar smpai cik ernie dah naik blur dah..

yg my sis gegeh dok bukak kamus,coz my sis x berapa pndai sngat bahasa orang putih nie,so cik ernie lah jadi tempat translate die,ayoyo..terpakse lah cik ernie teman die chat smpai pagi buta,cik ernie lupa ape guna ade google translate klu x gune kankan..hu!lega cik ernie x payah nk jadi translate untuk my sis lagi,
kau translate je kat google smpai lebam k..
hahaha..tapi seronok jugak tngok my sis chat ngan orang2 barat nie,bnyk bnda yg kita boleh kongsi..


pada sesiapa yg nk join dudu alpha nie sile2 lah,tapi jngn smpai gile syudah,coz memang mcm2 bhasa dunia yg akan keluar t hahahaha..

and nasihat cik ernie,if diorang ajak u all webcam lebih baik jngn kot,takut jadi lain plak..
=p



suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Sunday, 31 July 2011

in memory with my sweet cat

kucing ernie dah mati :'(
ernie sayang sangat kat die,
die manja dengan ernie,
die selalu kejutkan ernie bangun tido,
die akan geget telinga ernie sampai ernie bangun,
sekarang die dah xde..
sape nak kejutkan ernie nanti,
mesti ernie rindu nak kene geget telinga ngan die setiap hari..
ernie pernah nyanyi kan lagu untuk die,
die tido atas riba ernie and then ernie nyanyikan lagu bruno mars,
talking to the moon,nanti sape nak dengar ernie nyanyi,
memang ernie terasa sangat kehilangan die,
mama pun x thu nak pujuk ernie mcm mane,
kenapa tuhan rampas die dari ernie??
walaupun die bukan manusia tapi ernie syg sangat kat die...
dah lah nak g menangis jap:'(
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Wednesday, 27 July 2011

tweet!tweet!

ape hal minah nie,tetiba nak tweet!tweet!plak kan..

hahahaha...sadap u c(=

ernie nak cite pasal twitter nie,
u all ade twitter x??mesti ade kan...
ernie pun ade,tapi twitter ernie x sehot u all punye...

pssshtt..pssshhtt..meh lah sini ernie nak bisik nie..
sebenarnya ernie x reti nak guna twitter nie hehehe...
syyyhhhttt..diam lah!x payah lah gelak!!
ala ernie tau lah korang dah pandai men tweet!tweet! nie kan...
bak sikit ilmu..hehehe,
xpe ernie belajar sikit2 lame2 pandai lah kan...
bile dah pandai nanti ernie jeling u all sebelah mata je..hmmm...
hahaha..xdela gurau je,
okay lah u all..
ernie nak g menuntut ilmu twitter jap ye..
hehehe Daaaaaaaaaaaaaaa....
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

semangat weyh!!!^_____^

RAYA!RAYA!RAYA!=p

hahaha..semangat betul lah minah nie!
puasa pun blum dah nk raya kan kan..
u all dah tempah baju raya???cepat2 lah tempah ye..
nanti x siap,x beraya lah gamak nye ye..
ernie tnye orang,ernie dah tempah ke blum??
mesti lah dah hehehe^_^
jangan jeles ye..
tahun nie tema baju ernie color purple..
dari atas smpai bwh semuanye purple lah katekan...
kalau bleh thun ni nk puasa penuh..
harap2 penuh lah kan amin...
yg pasti kuih raya mama mesti kena buat,
xde kuih tunjuk2 okey mama..
nanti ank2 mama tolong la mama gak kan kan..
tolong menghabiskan boleh lah hehehehe...
pada korang semua,ernie ucapkan slamat brpuasa ye..
puasa jngn x puasa...
lagi2 orang lelaki nie..
eleh mcm lah ernie x thu..
u all slalu g kedai mamak kan kan...
hah!kantoi..
x elok lah,puasa bukan nye selalu,sebulan sekali je kan..
membebel plak mokcik nie..
haish!nak puasa nie,jngn nk membebel sngat lah,t batal puasa tu...
hehehehe...selamat brpuasa ya kawan2^_____^
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Tuesday, 26 July 2011

talking to the moon




I know you’re somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think I’m crazy
But they don’t understand
You’re all I have
You’re all I have
At night when the stars
Light on my room
I sit by myself
Talking to the moon, tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon
I’m feeling like I’m famous
The talk of the town
They say I’ve gone mad
Yeah, I’ve gone mad
But they don’t know what I know
‘Cause when the sun goes down
Someone’s talking back
Yeah, they’re talking back
At night when the stars
Light on my room
I sit by myself
Talking to the moon, tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon
Do you ever hear me calling?
‘Cause every night
I’m talking to the moon, still tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon
I know you’re somewhere out there
Somewhere far away
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Monday, 25 July 2011

lihat betul2..

ape beza orang bertudung dengan yg x bertudung??
slalu klu tnya soalan mcm nie,
jwpan dya msti mcm nie,orang brtudung baik,dan yg x pkai tdung tu kurang baik...
iyeke??i dont think so laaaa....
jngn menilai seseorang itu dari tudung nya..
sebab x semua orang yg bertudung tu baik,
dan x semua orang yg tak bertudung tu jahat...
ape yg penting kenali hati seseorang itu dengan mendalam,
dari situ kita akan tahu sama ade dia baik atau pun kurang baik..

begitu juga dengan memilih kawan,jngn memilih kawan hanya kerana dia cantik atau hensem..
biar x cantik,biar x hensem,yg penting hati dia cantik,budi bahasa dia hensem..
betul x?betul x?betulkan..

kesimpulannya:ape yg kita miliki di dunia tidak akan kekal lama,bila masa saja tuhan akan tarik balik kelebihan yg ada pada kita,so jngn riak dengan apa yg kita ada,rendah diri itu budaya melayu kita^__^
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Sunday, 17 July 2011

Ayat-Ayat cinta

.Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu.Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.

.Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain dan kamu masih mampu tersenyum,sambil berkata:aku turut bahagia untukmu.
Jika kita mencintai seseorang,kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.
Cinta bukan mengajar kita lemah,tetapi membangkitkan kekuatan.Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri,tetapi menghembuskan kegagahan.Cinta bukan melemahkan semangat,tetapi membangkitkan semangat
Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak.Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka.Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.
Jangan mencintai seseorang seperti bunga,kerana bunga mati dikala musim berganti.Cintailah mereka seperti sungai,kerana sungai mengalir selamanya.

thankz ~Ahmad kamal~

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Wednesday, 13 July 2011

mengapa cinta...

dah nk dekat 4 bulan ernie putus ngan dia
,tapi masih x bleh lupekan dia,
rasa cinta nie masih ade untuk dia
,bukan sikit tapi banyak,
kenapa ernie x bleh buang perasaan cinta ni jauh2,
kenapa ernie tak dapat nak benci dia,
kenapa mesti dia yang hadir dalam hidup ernie,
ernie cemburu sngat tngok psangan capel yg lain,
ernie selalu byangkan ernie dengan dia,
arh!kuat berangan lah kau nie ernie,
dh x thu nk buat ape lg,
klu ernie cite pun korang xkn fham ape yg ernie rasa,
sangat!sangat!cinta dia!
rasa nak telan ubat gegat supaya hilang ingatan,
tapi kalau ernie hilang ingatan,
adakah cinta untuk dia akan hilang??entah lah...
rasa mcm nk lari!lari jauh2,
jauh dari semuanya!tapi sejauh mana pun ernie lari,dia tetap akn ade di hati,
ernie xmampu nk typu perasaan ernie,
hurm...





suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Sunday, 10 July 2011

ahmad kamal@ame......

siapa ahmad kamal nie????
hahaha dia kawan ernie lah....
die ni gila,begong,gendut,sewel semua nye dia lah...tapi dia seorang kawan yang baik^_^(baiklah sangat)
eeee...ernie geram tauw coz die nie suke cakap ernie kepeng dak kecik,cina lah,hurm...kau ingat kau besar sngat ke..eleh stakat bdan mcm kau aku takut ke!!hehehehe....thankz ame coz be my best friend,kawan ame memang seorang kawan baik,sentiasa ade bile kawan memerlukan,pendengar dan penasihat yang baik..tapi ame ni pemalu bile die suke kat someone  malu nk ngaku..pastu suke ckap"kenapa ame ade perasaan mcm ni erk"
poyo lah pakcik nie..ame jngn lah malu,if ame suke kat someone bgthu je die klu ame malu melepas lah jawabnye..hihihi....ernie kagum dengan sifat setiakawan yng ade pada ame,walau apepun brlaku die tetap akan brsame kawan2 die,susah senang bersama..mungkin setengah orang tak faham dengan perangai ame nie,tapi kalau cube kenal ame secara pelan2 pasti korang akan faham die,dah lah pakcik x nak cite bnyak pasal kau,nanti puji lebih2 naik minyak plak kan..heheheh..friends forever okey^_^

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Friday, 24 June 2011

saya memang gila bola=)

bola!bola!bola!

okey ernie dah kena demam bola,hahaha..
ernie dri dulu memang suke tngok bola,tapi ernie suke tngok MUFC men je,

ernie suke dye wayne rooney,muahx!hehehe...

tapi skang ernie sayang pasukan malaysia,harimau malaya...
cayalah u all memang best,huhu..
tiap kali klu ade bola mesti ernie tengok,tapi kt rumah ernie,ernie n abah aje yang suke tengok bola,gila memang riuh lah rumah bile "GOLL",mama hanya mampu geleng kepala saja,hahaha
ernie suke abe khairul fahmi che mat hehehe...
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Taylor Swift - Mine


suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Thursday, 23 June 2011

saya nak gemuk..

hahaha..ape punya title lah nie kan,orang nak kurus tapi ernie nak gemuk lak,gila kot minah ni...
serius ernie nak GEMUK!berat ernie terlalu ringan klu di tiup angin boleh terbang ouh!!!

last year ernie punye berat 45,skang dh turun 43.9,gila kurus minah nie,suar jeans ernie semua size 27 hingga 29,skang kene pkai size 25 or 26,memang ernie x suka berat ernie yng skang!help me,sesape yang sudi derma lemak kat ernie amat2 di alukan,hahaha gila kan ernie nie=p
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Sunday, 19 June 2011

bad day..

okey phone ernie hilang!!

oh no...mcm ne bleh hilang,ernie nie cuai lah,
mama i want my phone back(T_T)
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Tuesday, 14 June 2011

ernie tak sombong=p

ernie SOMBONG??????memang tak lah,memandai je cakap ernie sombong kan haish..
tapi tak di nafi kan memang ramai yang cakap mcm tu,untuk pengatahuan anda semua yang baru mengenali ernie,memang u all akan ckap ernie sombong,tapi kenyataan nya tidak sama sekali,ernie sbenarnya pemalu CEWAH!!hehehe,klu ernie bru kenal orang ernie akan jdi pendiam,tapi if u all wat selamba ngan ernie,ernie pun wat selamba jela,tapi if u all malu ernie pun malu lah ngeee hahaha..

NAH ERNIE BAGI UALL PIC CAT YANG COMEL NIE=)
p/s:if u all nmpak ernie kat mane2 tegur jela ernie memang tak sombong,tapi jngn silap orang sudah lah kan
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

sory kawan...

ini cerita tetang someone nie,ernie x kenal dye membe ernie yang bg no ernie kat dye..
dye cakap dye nak kwn dngan ernie,its okey lah ernie tak kisah pun,ernie memang suke berkawan,
tapi masalah nye sekarang dye dah mule feeling love2 ngan ernie,OMG this not gud news because ernie anggap dye sbagai kawan aje,

so ernie cakap ngan dye yang ernie x ready nak capel2 ni,coz ernie x bleh lupekan ex-BF ernie,
dye ada ugut ernie kalau ernie tak terima dye,dye nak bunuh diri,tapi ernie memang x bleh terima dye,ernie bukan x suke dye,dye baek sngat event ernie bru kenal dye,tapi masalah nye ernie memang masih syg kan ex-BF ernie,dye ade jgak tnye sape ex-BF ernie tu,but ernie ckp ernie blum ready nk cerita!u all nk thu sape ex-BF ernie??hahaha biarlah rahsia huhu dah mcm ct nurhaliza lah plak..

now ernie dah x contact dngan dye,dye ade text n call but ernie hnye diam diri,ernie takut nk reply text n jawab call dye coz ernie x nk dye mngharap ape2 dri ernie,cume ernie hrap nanti dye akan temui gades yang lebih baek dari ernie,n boleh terima cinta dye=)
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

6/6/2011

6/6/2011 tarikh ni memang ernie x kan lupe,brithday seseorang yang paling ernie sayang and kawan lame ernie datang rumah=)

gile lah,kawan ernie time stay same2 kat K.L dulu,kawan kecik2 datang rumah,memang x pernah terbayang yang ernie kan jumpe dye lagi,name dye nur hafizah mat lazim,wah!ingat lagi name dye,hahaha..

dye datang dngan family dye,family dye n family ernie memang rapat sangat,mak hafizah ni guru ngaji ernie dulu,sumpah segan gile nak jumpe dye,ernie duduk kat dapur je hahaha,gedik lah ernie ni kan,

tapi gile kelakar bile abah say"dulu along(my sister azlin)takut nak pergi ngaji,sebab mizi selalu kacau along,sampai menangis"

hahahaaa..sian my sis dulu slalu kene sakat dengan mizi abg hafizah.ernie ingatkan hafizah ni dah sombong,iyelah zaman dah berubah manusia pun boleh berubah kan tapi dye tak sombong,peramah mcm dulu gak,best dpat jumpe hafizah=)

ernie harap sangat nanti ernie dapat jumpe zulaikha and amiza plak,hehehe..
ape-ape pun thankz ya hafizah n family coz sudi datang dari jauh coz nk jumpe ernie n family,hope dpat jumpe  hafizah lagi=)
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

heLLo blogger=)

hye my name is noor faezatul ernie binti zailan akram,just call me ernie or mimie 4short=)
nothing special about me,just simple gurl!

this blog story about my life hope u all enjoy reading my blog okey=p
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^