hey i'm ernie zailan,welcome to my blog^___^

Sunday, 7 October 2012

assalammualaikum....hye u ollss..lama gile tak menggedik dengan blog ni,fuuuhh!fuuuhh!banyak betul habuk kan kan..hapa khabaq semua *eceh nk ckap orang utara kunun*k ernie gile jngn layan,hehehe..sebenarnya ernie nak bagi tahu ernie ada kucing,*k gile poyo*weyh sudah2 lah merepek,actually ernie nak hiburkan hati je,dah lama sangat tak rasa happy,banyak sngat problem,hampir jadi gile jugak lah*bukan dah gile ke??*mengharapkan seseorang jadi peneman di kala duka memang tak hado lah!kawan ketawa ramai tapi nak cari kawan duka memang susah,nak tahu tak phone ernie rasa mcm dh boleh campak longkang,senyap gile no text!no call!yg rajin call pun amer itu pun kadang2,ya dulu ernie memang banyak gile kawan,kadang2 x menang tangan nk reply text,but now hmm..entah lah susah nak cakap,ernie x salah kan diorang,ernie yg dh x rajin nk reply text diorang,ernie sendiri pun x thu kenapa ernie mcm nie,ernie bukan mcm ernie yg dulu,yg dulu??yg dulu tu yg mcm mane?ernie sendiri dah lupa mcm mane ernie dulu..semua kawan2 ernie cakap ernie adalah penasihat yang terbaik,yeke??klu ernie penasihat yang terbaik kenapa ernie xbleh nak nasihat kan diri ernie sendiri??fening tau!fening sangat..orang kata bile kite luahkan segala apa yang kita rasa,kita akan bertambah baik,tapi mcm mane nak luahkan??sesiapa tolong ajar ernie*tunjuk ajar ku sifu*tolong ajar mcm mane nak luahkan segala apa yang ada dalam kepala n hati ni,sebab memang x boleh nak terluah!hanya mampu luahkan semua rasa ni pada Allah sahaja ,dia yang lebih mengetahui segala-gala tentang hambanya..k entry tergantung sebab dh xthu nak ckap ape lagi,mampu berdoa je,semoga semuanya akan baik2 sahaja bye salam :)

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Thursday, 23 August 2012

cinta hati maafkan saya

in relationship with ahmad kamal a.k.a ame,awak tahu tak tu fake relation je,maaf saya tipu awak,awak ingat tak masa awak capel dengan fafa,awak ckap klu awak putus dengan dia,awak akan balik semula dengan saya,tapi awak pilih gadis lain,xpe saya diam,dan awak ulangi kata-kata awak itu lagi,jika awak putus dengan N awak akan kembali pada saya,tapi awak tetap memilih gadis lain,saya taknak awak ulangi kata-kata tu untuk kali ketiga,saya taknak awak beri saya harapan lagi,saya dah penat mengharap,akhirnya saya yang terluka,saya harap hubungan awak yang baru ni akan kekal selamanya,saya gembira untuk awak,walaupun hati saya terluka..saya percaya pada jodoh Allah kalau kita ada jodoh kita pasti bersama,tak kira lah dengan siapa pun kita bersama sekarang,saya sangat rindu nak dengar awak nyanyikan lagu biar mati cinta ini,saya akan tunggu awak..maafkan saya cinta hati kerana terlalu sayangkan awak:')

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Sunday, 1 July 2012

fever ouh fever

ernie demam??yup ernie demam,demam yang paling teruk penah ernie kena selama ernie hidup,SEDIH!!weyh!*kan dah terkeluar ayat rempit*3hari tak boleh jalan,kaki ernie sakit sangat-sangat,ernie dah fikir bukan-bukan dah time tu,dengan mulut berdarah,mula-mula ernie ingat apa benda ada lendir dalam mulut ernie,bila ludah nah!tudia ketulan darah,okeyh ni kena rahsia tak boleh bagi tahu mama,hahaha..tak nak bagi tahu mama ye,akhirnya mama tahu jugak,sebab ernie muntah darah and then adik ernie jerit panggil mama*mama angah muntah darah*menggelabah mama,alah sikit je kut,mungkin dada ernie kat dalam luka kut,sebab asyik batuk je kan,doctor??pergi tapi sekali je,time mula-mula demam,lepas tu jangan harap lah ernie nak pergi kan,eh!korang jangan jadi mcm ernie*teruk minah ni nak jumpa doctor pun susah ke*hehehe..now still demam lagi,tapi alhamdulillah sebab dah boleh jalan walaupun mcm baby bru nak belajar jalan hehehe..thankz sangat-sangat kat kawan ernie amirul batman,coz selalu ingatkan ernie makan ubat,bagi ayat-ayat semangat..*baatman kau sweet gila tahu tak*and ain my BFF thankz baby,u lah kawan i paling terhebat dekat dunia nie:)
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Saturday, 9 June 2012

stop ask me about love..

assalammualaikum..heyyo...u olllsss..gile rindu lah!dah lame tak bukak blog,segala anak beranak binatang ada dalam nie,hui!hui! nasib baik lah semalam dah kemas kasi bersih punye!dah halau segala benda yang tak di perlukan..syuhh!syuhh!nyah kau dari sini!hahaha*gelak setan*

okeyh now nak story about love,*love lagi boring arh der!fuyooo ayat rempit kbyee*ini love bukan sebarang love ini love mcm filem hindustan..hahaha okeyh joke,tak sebenarnye ernie nak cakap!ernie rimas sangat!and teramat lah sangat rimas bile ramai orang tanya kenapa ernie single,berdosa ke single tak kan,ernie tak kesah lah kalau kawan2 yang tanya,ini bukan kawan dah,makcik,pakcik,akak dengan nenek sekali tanya tau,abah ngan mama okeyh je xtnya pun sebab diorang tahu anak diorang macam mane,diorang tahu yang anak diorang nie susah nak jatuh tangga!*eh!silap jatuh cinta lah!*so sebab tu lah smpai skrang single mingle okeyh!bukan tak percaya lelaki cuma lebih berhati2 takut terluka lagi*hamboi!ayat kau nyah!nyampah aku..hahaha*kalau nak cakap xboleh nak lupa si dia tu,hurmm ya!xboleh nak bohong lah kan,tapi entah lah segalanya TUHAN yang tentukan,maybe buat masa nie TUHAN dah tentukan yang ernie akan single berapa lama tu tak tahu lah kan,and maybe one day TUHAN dah tetap kan ernie akan jatuh cinta balik dengan someone kan..kan..kita tak tahu apa yang akan jadi,so ernie lebih memilih untuk terima segala yang dah di tentukan olehNYA..sekian saja ceramah dari ustazah ernie..kueng3..hahaha k lah nanti lain hari kita story molly lagi ya macha!bye..wasalam

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Thursday, 5 April 2012

Love Bunga Querida

hoi!hoi!salam uollss..today nak story about someone nie,sape kenal love bunga querida,angkat kening semua hehehe..hoit!mokcik orang dah tahu berkurun dah psal LBQ,mokcik bru nak tahu yee..sian mokcik ni!suke ati mokcik la,blog mokcik!kau ada..hahaha C(:
actually ernie nak ckap something nie,kak munge..kak munge..kak munge nie awesome lah,mwhehehe blushing >.<


sumpah suka tengok kak munge make-up sangat lawa okeyh!uollss..pun boleh cube make-up mcm LBQ senang je search je kat youtube bungayumichi t akan kluar lah mcm2 tutorial make-up from LBQ,

sape x percaya kak munge ni awesome?hamek nie!!

sangat awesome kan^__^
love bunga querida sangat cantek kan ^__^

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Sunday, 11 March 2012

heyyooo..wah!lame dah tak jenguk blog,segala bapak binatang de dalam blog nie..hehehe,
ehem..ehem..nak bagi tahu nie,my lovely sista dah dpat kerja!TAniAAAhhh hehehe..dia dpat kerja dekat kulim kedah,x jauh pun sejam je dengan perak,tapi kan..kan.. kesayangan die menangis mcm die duduk  kat london lah plak..apa da!lelaki menangis buruk lah weyh! C(:


oit..kakak bucuk..kerja leklok lepastu cepat2 kawen tau,x sabar nak dapat anak buah,boleh lah aku picit2 anak kau C(: yang penting t kau kena belanja aku makan mwhehehehe..


yaya..budak gemuk,balik cepat laa...rindu kau doh!rindu nak cakar kau sampai berdarah..lepastu nak dengar kau punye BI cap rojak tu mwhehehe,t boleh tengok wayang sesame..mlm2 merepek cam orang gila..sayang baby yaya^_^









suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Thursday, 26 January 2012

Maafkan saya:'(

hey!hey!i'm back... C(:



wah!lamenye tak buka blog!rindu..rindu lah..hehehe,..sila tengok blog ernie yg tak berapa lawa ni,dah berhabukkan tolong sapukan habuk tu boleh,hehehe..okeyh!stop merepek merapu..tunjuan ernie menulis blog harini adalah kerana.ekekekeke...dah mcm nak tulis surat plakkan..sebenarnya ernie nak mintak maaf sangat..kat boypriend2 ernie..aaww..aaww..bnyaknye boypriend budak nie hahahahaha..cuba translate BM sikit..kawan lelaki okeyh!bukan teman lelaki no..no..no..hehehe..semenjak dua menjak ni kan,ernie tahu ernie tak reply text korang,tak angkat call korang,bukan ernie dah taknak kawan ngan ko orang semua..ernie cuma bosan dengan handphone..mwhehehe..korang ingat dengan boypriend je boleh bosan erk!ngan handphone pun bosan gak..ye arh!asyik berbunyik jeyp..ce senyap skit..hehehe..maafkan sya sesungguhnya sya memang sengaja tdak mereply text u ollsss semua..hehehe..sory again ernie janji pasni ernie reply text u olllsss smua smpai lebam k..


di taip oleh...
++>Ernie anak Zailan<++

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^