hey i'm ernie zailan,welcome to my blog^___^

Sunday, 31 July 2011

in memory with my sweet cat

kucing ernie dah mati :'(
ernie sayang sangat kat die,
die manja dengan ernie,
die selalu kejutkan ernie bangun tido,
die akan geget telinga ernie sampai ernie bangun,
sekarang die dah xde..
sape nak kejutkan ernie nanti,
mesti ernie rindu nak kene geget telinga ngan die setiap hari..
ernie pernah nyanyi kan lagu untuk die,
die tido atas riba ernie and then ernie nyanyikan lagu bruno mars,
talking to the moon,nanti sape nak dengar ernie nyanyi,
memang ernie terasa sangat kehilangan die,
mama pun x thu nak pujuk ernie mcm mane,
kenapa tuhan rampas die dari ernie??
walaupun die bukan manusia tapi ernie syg sangat kat die...
dah lah nak g menangis jap:'(
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Wednesday, 27 July 2011

tweet!tweet!

ape hal minah nie,tetiba nak tweet!tweet!plak kan..

hahahaha...sadap u c(=

ernie nak cite pasal twitter nie,
u all ade twitter x??mesti ade kan...
ernie pun ade,tapi twitter ernie x sehot u all punye...

pssshtt..pssshhtt..meh lah sini ernie nak bisik nie..
sebenarnya ernie x reti nak guna twitter nie hehehe...
syyyhhhttt..diam lah!x payah lah gelak!!
ala ernie tau lah korang dah pandai men tweet!tweet! nie kan...
bak sikit ilmu..hehehe,
xpe ernie belajar sikit2 lame2 pandai lah kan...
bile dah pandai nanti ernie jeling u all sebelah mata je..hmmm...
hahaha..xdela gurau je,
okay lah u all..
ernie nak g menuntut ilmu twitter jap ye..
hehehe Daaaaaaaaaaaaaaa....
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

semangat weyh!!!^_____^

RAYA!RAYA!RAYA!=p

hahaha..semangat betul lah minah nie!
puasa pun blum dah nk raya kan kan..
u all dah tempah baju raya???cepat2 lah tempah ye..
nanti x siap,x beraya lah gamak nye ye..
ernie tnye orang,ernie dah tempah ke blum??
mesti lah dah hehehe^_^
jangan jeles ye..
tahun nie tema baju ernie color purple..
dari atas smpai bwh semuanye purple lah katekan...
kalau bleh thun ni nk puasa penuh..
harap2 penuh lah kan amin...
yg pasti kuih raya mama mesti kena buat,
xde kuih tunjuk2 okey mama..
nanti ank2 mama tolong la mama gak kan kan..
tolong menghabiskan boleh lah hehehehe...
pada korang semua,ernie ucapkan slamat brpuasa ye..
puasa jngn x puasa...
lagi2 orang lelaki nie..
eleh mcm lah ernie x thu..
u all slalu g kedai mamak kan kan...
hah!kantoi..
x elok lah,puasa bukan nye selalu,sebulan sekali je kan..
membebel plak mokcik nie..
haish!nak puasa nie,jngn nk membebel sngat lah,t batal puasa tu...
hehehehe...selamat brpuasa ya kawan2^_____^
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Tuesday, 26 July 2011

talking to the moon




I know you’re somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think I’m crazy
But they don’t understand
You’re all I have
You’re all I have
At night when the stars
Light on my room
I sit by myself
Talking to the moon, tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon
I’m feeling like I’m famous
The talk of the town
They say I’ve gone mad
Yeah, I’ve gone mad
But they don’t know what I know
‘Cause when the sun goes down
Someone’s talking back
Yeah, they’re talking back
At night when the stars
Light on my room
I sit by myself
Talking to the moon, tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon
Do you ever hear me calling?
‘Cause every night
I’m talking to the moon, still tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon
I know you’re somewhere out there
Somewhere far away
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Monday, 25 July 2011

lihat betul2..

ape beza orang bertudung dengan yg x bertudung??
slalu klu tnya soalan mcm nie,
jwpan dya msti mcm nie,orang brtudung baik,dan yg x pkai tdung tu kurang baik...
iyeke??i dont think so laaaa....
jngn menilai seseorang itu dari tudung nya..
sebab x semua orang yg bertudung tu baik,
dan x semua orang yg tak bertudung tu jahat...
ape yg penting kenali hati seseorang itu dengan mendalam,
dari situ kita akan tahu sama ade dia baik atau pun kurang baik..

begitu juga dengan memilih kawan,jngn memilih kawan hanya kerana dia cantik atau hensem..
biar x cantik,biar x hensem,yg penting hati dia cantik,budi bahasa dia hensem..
betul x?betul x?betulkan..

kesimpulannya:ape yg kita miliki di dunia tidak akan kekal lama,bila masa saja tuhan akan tarik balik kelebihan yg ada pada kita,so jngn riak dengan apa yg kita ada,rendah diri itu budaya melayu kita^__^
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Sunday, 17 July 2011

Ayat-Ayat cinta

.Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu.Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.

.Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain dan kamu masih mampu tersenyum,sambil berkata:aku turut bahagia untukmu.
Jika kita mencintai seseorang,kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.
Cinta bukan mengajar kita lemah,tetapi membangkitkan kekuatan.Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri,tetapi menghembuskan kegagahan.Cinta bukan melemahkan semangat,tetapi membangkitkan semangat
Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak.Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka.Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.
Jangan mencintai seseorang seperti bunga,kerana bunga mati dikala musim berganti.Cintailah mereka seperti sungai,kerana sungai mengalir selamanya.

thankz ~Ahmad kamal~

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Wednesday, 13 July 2011

mengapa cinta...

dah nk dekat 4 bulan ernie putus ngan dia
,tapi masih x bleh lupekan dia,
rasa cinta nie masih ade untuk dia
,bukan sikit tapi banyak,
kenapa ernie x bleh buang perasaan cinta ni jauh2,
kenapa ernie tak dapat nak benci dia,
kenapa mesti dia yang hadir dalam hidup ernie,
ernie cemburu sngat tngok psangan capel yg lain,
ernie selalu byangkan ernie dengan dia,
arh!kuat berangan lah kau nie ernie,
dh x thu nk buat ape lg,
klu ernie cite pun korang xkn fham ape yg ernie rasa,
sangat!sangat!cinta dia!
rasa nak telan ubat gegat supaya hilang ingatan,
tapi kalau ernie hilang ingatan,
adakah cinta untuk dia akan hilang??entah lah...
rasa mcm nk lari!lari jauh2,
jauh dari semuanya!tapi sejauh mana pun ernie lari,dia tetap akn ade di hati,
ernie xmampu nk typu perasaan ernie,
hurm...





suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Sunday, 10 July 2011

ahmad kamal@ame......

siapa ahmad kamal nie????
hahaha dia kawan ernie lah....
die ni gila,begong,gendut,sewel semua nye dia lah...tapi dia seorang kawan yang baik^_^(baiklah sangat)
eeee...ernie geram tauw coz die nie suke cakap ernie kepeng dak kecik,cina lah,hurm...kau ingat kau besar sngat ke..eleh stakat bdan mcm kau aku takut ke!!hehehehe....thankz ame coz be my best friend,kawan ame memang seorang kawan baik,sentiasa ade bile kawan memerlukan,pendengar dan penasihat yang baik..tapi ame ni pemalu bile die suke kat someone  malu nk ngaku..pastu suke ckap"kenapa ame ade perasaan mcm ni erk"
poyo lah pakcik nie..ame jngn lah malu,if ame suke kat someone bgthu je die klu ame malu melepas lah jawabnye..hihihi....ernie kagum dengan sifat setiakawan yng ade pada ame,walau apepun brlaku die tetap akan brsame kawan2 die,susah senang bersama..mungkin setengah orang tak faham dengan perangai ame nie,tapi kalau cube kenal ame secara pelan2 pasti korang akan faham die,dah lah pakcik x nak cite bnyak pasal kau,nanti puji lebih2 naik minyak plak kan..heheheh..friends forever okey^_^

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^