hey i'm ernie zailan,welcome to my blog^___^

Wednesday, 28 September 2011

COUPLE AWAK HOT!!ADA SAYA KISAH!!

wah!wah!budak ni tajuk entry dia bukan main lagi kan!nak carik gaduh ke ape hah!!

hahahaha C(: 

Tak ada lah mana ada,ernie nak carik gaduh,ernie just nak korang semua tahu bukan korang je ada couple k,
orang lain pun ada jugak,tapi tak perlu nak menunjuk yang couple kau tu hot okeyh!

apa best nye ada couple hot??kenapa kau nak tumpang hot dia jugak ke??
rasanya tak perlu kut,buat sakit hati je kalau ada couple hot ni!lagi-lagi dalam Facebook!Wall dia mesti penuh dengan Perempuan/lelaki,haish!sakit mata tengok ouh!

cintai seseorang itu kerana dirinya bukan sebab dia popular,benda tu semua takkan kemana,
sampai bile dia akan hot??suatu hari nanti pasti dia akan tenggelam,yelah mesti ada lagi ramai lelaki or perempuan hot yang akan gantikan dia!dan pada masa itu di mana anda berada??sudah tentu lah kau tak nak kat dia dah kan,mesti lah kau nak carik lelaki atau perempuan hot yang lain!perlu ke buat macam tu??
fikir lah sendiri...

kadang-kadang kalau pergi shopping mall korang akan tengok ramai manusia spesis ini,berkepit mcm pasangan dia nak lari je kan,Hello!tolong malu sikit boleh tak!awak tu depan public berpeluk-peluk sakan,macam tempat tu bapak awak yang punya!



korang ingat couple korang yang hot tu akan setia dengan korang ke??ade tapi dalam 10 paling sikit 2 jelah kan,
Orang hot tu!mesti lah ramai perempuan-perempuan yang cun and lelaki-lelaki yang encem nak dekat,
time tu say gud BYE kat u all lah kan...



kejam nya campak dalam tong sampah je!ish3...kesian u all:'(
tu lah bangga lah lagi kan..kan dah kene buang hehehe...

ernie sekadar ingin berkongsi,jika ada yang terasa maaf ya!entry ini bukan di tujukan kepada anda tetapi,kepada semua yang membaca,untuk kesedaran sahaja,sekian....

*notakakikucing-cintai seseorang dengan seadanya dia,itu akan lebih membahagiakan :)

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

westlife live in malaysia

weee...
hai hai..
hehehe:)
~akusengehdahmacamkerangbusuk~

dah lame kita tak dengar cerita pasal westlife kan,
korang minat westlife tak??
gila korang tak minat,ernie minat gila kat diorang nie,
time diorang muda-muda dulu diorang encem ouh!dah tua pun encem jugak kan..hehehe
gatai noh hang ni ernie hahahaha..



pada adik-adik yang tak berapa kenal westlife,taraaa!!!ini lah westlife,encem kan hehehe..
but ni time diorang muda-muda dulu,sekarang dah tua,tapi tetap encem hehehe..

apa dia??nak dengar lagu diorang??boleh-boleh jap erk..

ini antara lagu favourite ernie,memang layan habis,tak pernah jemu dengar lagu westlife..


setelah sekian lama menyepi(asal ayat aku bunyi macam ni)
akhirnya,westlife nak datang malaysia!!!
huhuhu..
eceh!minah ni excited sangat,macam lah boleh pergi je kan :'(
untunglah siapa yang dapat pergi kan..
hehehe..
okey lah dah taknak cerita lagi,kalau korang nak tahu about westlife,korang boleh google okeyh!bye bye

*notamintakkaki==>kenapadiorangencemsangathehehe
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Tuesday, 27 September 2011

Gadis you tube..

korang agak-agak lah siapa gadis you tube ni??
siapa lagi kalau bukan si budak comel nie..


comel kan ^_^
bagi sesiapa yang belum kenal dia,ini lah najwa latif yang nyanyi lagu cinta muka buku tu..
mula ernie tahu pasal dia melalui adeq ernie jeyp..
coz adeq ernie cerita ada gurl baru pakai tudung mcm yuna..
time mula-mula dengar tu mcm bagus jeyp budak ni kan,nak tiru yuna lah konon..
eceh jahat betul ernie nie kan!dush!dush! amek kaw kan dah kene tumbuk..
tapi bila dengar dia nyanyi wow!nothing words kan i say,she is amazing girl!
klu duduk ats pokok sambil dengar lagu dye memang bleh jatuh lah!hahahaha
sebab suara dye memang best sngat.x caya korang bleh dengar nie



kan ernie dah cakap best korang xcaya nah amik choki-choki ni pergi men jejauh hahaha..
coz ernie nk lyan lagu najwa latif nie,bye bye C(:


suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Saturday, 24 September 2011

Najwa Latif...

hey i'm back C(:

u know what harini ernie dapat jumpa najwa latif..
(jangan jelous okey,dye memang awesome giler)
sebenarnya ernie tak tahu pun dia nak mai taiping!hah!tu dia lah dah kuaq dah loghat penang,mai mana penang ni hahaha..ernie dengar my sis afzan yang kasi tahu,cikjajan.blogspot.com/
dengan semangat lah kan nak pergi tengokkan,memang best sangat dapat jumpa najwa latif,
awww!!dye sangat cute,sehingga ernie rasa macam nak pengsan,hehe..over plak ernie ni kan,ye lah selama ni just tengok dalam youtube kan,harini dapat jumpa depan-depan,mana tak pengsan nya kan kan..
Najwa Latif kamu memang Awesome sangat!!tredmark najwa latif -Much love<3<3



jyeah!dapat sign dari najwa latif,kau ada hahaha C(:


suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Monday, 12 September 2011

post x jadi

okeyh!sebenar nya harini nak update blog,dh semangat bngun pagi tak gosok gigi ngan muka busuk,trus bukak netbook,dah taip panjang berjela..last2 arrrgghh masuk draft,haiya tetiba mata buat hal,x tahu kenapa rasa berat je mata ni,macam ade berlian yang berat giler kat mata ni,haish!mata asal kau ni aku x nak tido,kau nak paksa aku tido plak,ape kes,kau ni buat seleng betul lah,dah semangat nk update,idea datang berbakul2  kau pulak nak tido,pdahal dah tido ckup 8jam yg lalu,haish x boleh tahan nie,makin lama makin x nampak ape aku tulis,apa yang aku merepek pun aku tak tahu,tunggu jela next post,nak sambung tido bye2..
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Saturday, 10 September 2011

mature or childish

nah amik tips ni,u all boleh tahu sama ada pasangan u all mature or childish okey C(:

CHILDISH
1)nak berkepit 24jam,tak mengira tempat atau waktu,ada kalanya situasi ni membuat kan u all rimas atau di benci kengkawan,yela 24jam nak berkepit arrgghh!tak rimas ke??kalau 24jam nak berkepit lebih baik kahwin terus,jngn cakap 24jam satu hari pun boleh...

2)dah terang-terangan bersalah tetapi tetap mempertahankan dan menilai dirinya aje yang betul,

3)bibang tentang masa depan,tetapi masih tetap menganggur dan menghabiskan duit mak bapak

4)bersikap tidak sopan ketika berkunjung ke rumah u all,dan sebolah-bolehnya menghindakan diri daripada di ajak berbual oleh kedua ibu bapa u all,

5)tiba-tiba hilang mood dan kelu seribu bahasa,padahal u all sama sekali tidak tahu kesalahan u all

6)secara automatik membatalkan temu janji yang dibuat semata-mata kerana u all telah mengajak adik or kengkawan u all,dengan alasan temu janji yang dibuat hanya untuk u all berdua sahaja okey!

7)belum mampu berkomitmen kerana masih belum stabil,tetapi mudah tergoda dan suka menabur janji-janji manis,



MATURE

1)memberikan kebebasan kepada u all untuk bergaul dengan kengkawan lain atau sesiapapun,but jangan salah gunakan kepercayaan yang si dia berikan okey!

2)tidak teragak-ragak untuk meminta maaf jika memang si dia melakukan kesalahan

3)mempunyai tujuan hidup,si dia tahu apa yang harus dia lakukan untuk merih impian dan cita-citanya

4)menghormati kedua ibu bapa u all ketika berkunjung ke rumah u all dan selalu menjadi teman bersembang yang menyenangkan buat mereka

5)ketika bertengkar,tanpa berselindungsi dia terus menyatakan apa saja yang si dia tidak suka or berkenan dari u all

6)tidak keberatan jika u all mengajak adik/kengkawan sewaktu keluar berdating

7)mampu berkomitmen pada janji untuk tetap setia dengan u all

jyeah finish,so u all boleh pilih mane satu yang u all nak mature or childish okey:)
suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Friday, 9 September 2011

my new BFF

jyeah!dah lame tak update blog,kan kan kan..
actually tak ada idea nak update blog ni,kepala otak tngah kosong gggrrrr...
so harini nak story about what??
hurrmmm..
about my sayang lah hehehe..
siapa sayang i??aaww i dah ade boyfie ke???

actually NO:)
hey i'm single okey,
its about my new BFF lah,nama dia NUR AIN NAJIHAH ZAINUDIN,
dia memang sangat baik,sblum i knal dia,i ingat dia mcm smbong tau,sory ain hehe:)
yela bila i tengok blog dia,i rasa macam arrrgghh..lawa nye blog dia,tengok blog aku hurmmm,
but bile dia tegur i,i' feel shock,rupenya i salah dia tak sombong lah,dia baik sangat dengan i,
seronok berborak ngan dia,dia memang kawan yang baik,if i have a problem,he will try to help me thankz ain sayang u lebih lah kan hehehe..
i hope i akan terus kawan dengan u sampai bila-bila okey:)

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^