hey i'm ernie zailan,welcome to my blog^___^

Tuesday, 22 November 2011

MaLaysia BoLeh!

hehehe..tengok tajuk entry pun dah tahu dah..budak ni nak cerita pasal apa...
pasal bolaa lah tu kaann..hey!budak orang lain dah update lame dah kau baru nak update ke??
hahaha..suka hati ernie lah blog ernie :p

firstly ernie dah get ready depan T.V semangat gile lah katakan,time tu abah belum balik kerja lagi...
haish!abah ni..tak nak tengok bola ke??tunggu punye tunggu akhirnya abah balik,nasib baik belum start,dngan busuknya baru balik keje abah terus duduk,ernie dengan abah pun tunggu  lah bola start,tetiba mama pulak kacau,mama suruh pergi kedai belikan dia nasi goreng ayam coz mama lapar,nak tak nak kena pergi jugak lah kan,tak kan pasal bola nak biar mama berlapar..so dengan muka masam pergilah kedai...kat kedai makan tu ada T.V so boleh lah tengok bola..sampai depan kedai orang dah jerit GooOOooLLL!!ernie pun buat muka pelik -.o nah ni muke pelik(asal muke pelik ernie comel sangat hehehe..)
pelik lah sebab indon yang gol,pahal diorang menjerit bagi nak runtuh kedai tu...
rupa-rupanya yang menjerit tu orang indon..hehehehe...bile tengok indon dah gol!rasa macam tak semangat nak tengok,balik dari kedai dah set dah nak terus tido malas nak tengok,terguling-guling ernie atas katil,kiri kanan serba tak kena,hasih!tak leh jadi nak kene tengok gak..nak bagi semangat kat amirul hadi..hehehe..
bile ernie tengok baru ernie perasan ni bukan pasukan malaysia yang selalu ernie tengok,bukan geng amirul hadi,coz tengok amirul hadi pun tak ada,yang ada fahmie je,so ernie tanya lah abah kenapa amirul hadi tak main??abah cakap ini pasukan olimpik bawah 23..tu lah tengok bola tapi tak tahu kumpulan-kumpulan bola ni..and blablablablabla...Fuuhh!panjang betul ceramah abah...time penalti lah yang paling takut sekali,ernie siap tutup muka ngan bantal,takut tak gol!sumpah tak sanggup nak tengok,ernie tutup lah mata and berdoa dalam hati mintak-mintak gol lah kan..tetiba abah jerit goooooLLL!ape lagi ernie pun jerit goooLLL lah...hehehehe budak ni lembab betul..yang kali kedua ernie tak tengok jugak,time last baru ernie tengok..tak kire masuk tak masuk ernie nak tengok jugak,jantung nie dah nyanyi macam-macam lagu dah..duuuppp..daapp..duuupp..daaapp..still berdoa dalam hati,mula-mula tengok alaaa tak gol!eh!eh!GoooLLLL lah !HUHUHUHU...menjerit sambil terlompat-lompat!!hahahaha..saket giler tekak tapi takpe dah menang kan...hehehe

congratulations ernie ucapkan kepada permain-permain bola malaysia atas usaha gigih korang semua akhirnya korang menang juga,and syukur yang tak terhingga kepada Allah,kerana mendengar doa-doa kami semua..rasa macam menang awards lah pulak kan..hehehehe..

ernie tengok pasukan indonesia kecewa sangat-sangat..ada yang menangis..for indonesia maybe ini rezeki tuhan untuk malaysia..jangan putus asa berusaha lagi okeyh!^__^
and untuk penyokong-penyokong malaysia..tak payah lah nak kutuk-kutuk orang indonesia..tuhan dah bagi kita kemenangan kita patut bersyukur..nanti tuhan tu tarik balik baru ada akai noh!biar lah indonesia nak cakap apa pun..jangan lupa indonesia tu negara islam juga,jangan kita bermusuh dengan saudara islam kita sendiri,nabi tak mengaku umat nanti..

Kita tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur wooo
Ini kebangkitan satu perjuangan
Tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur wooo
Ini kebangkitan satu perjuangan
Kita serang semua penjuru
Biar berdarah kerana ini
Rumah kita ku kan sedia
Kta tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur woo
Ini kebangkitan satu perjuangan
Kami melawan biar sampai mati
Mempertahankan ini rumah kita
Ku kan sedia
Kta tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur wooo
Ini kebangkitan satu perjuangan
Rumah kita ku kan sedia
Kita tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur wooo
Ini kebangkitan satu perjuangan
Tempur wooo
Barisan hadapan berkorban jeritan
Tempur wooo
Ini kebangkitan satu perjuangan


suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Saturday, 19 November 2011

7 pekara Tentang Lelaki..

morning my dear friend's^___^

wah!semangatkan budak ni bangun pagi-pagi..dengan muka busuk..terus nak update blog...
nak tengok tak??nak tengok tak??muke busuk ernie...

*________*

taaaddaaa...busuk tak?busuk tak? hehehe...

harini ernie nak berkongsi 7pekara tentang lelaki...
siapa yang sudi baca terima kasih orang lidi..nanti baca lah lagi hahaha...
and sesapa rasa meluat menyampah masuk blog nie...
boleh tekan X okeyh!^__^

1-Lelaki boleh menyukai gadis yang banyak persamaan dengannya sama ada dari segi pemikiran mahupun minat kerana banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi besama..

2-sudah menjadi perkara yang biasa,sekiranya lelaki cemburu apabila perempuan menyebut nama lelaki lain

3-lelaki yang gentleman akan sentiasa menghormati seorang perempuan tidak kira situasi atau keadaan

4-lelaki tidak suke gadis yang terlalu suka bersosial sehingga tiada batasan lagi dalam pergaulannya

5-apabila seseorang perempuan meminati seorang lelaki,perempuan itu sepatutnya memberi sesuatu pertunjuk
kerana lelaki biasanya tidak dapat membaca isi hati seorang perempuan seandainya ia tidak di luahkan..

6-apabila lelaki bercakap "Ermmm...tengoklah dulu"itu bermakna dia kurang setuju ataupun memang bermaksud tidak

7-Lelaki cukup pantang jika ditegur tentang cara penampilan dirinya mahupun mengkritik minat serta kegemarannya



suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Thursday, 17 November 2011

greyson chance



greyson chance sape tu??
korang kenal tak??
asal banyak sangat yang becerita tentang dia??dekat FB dekat Twitter..
kalau dulu kemain lagi cerita pasal JB (justin bieber)tapi sekarang memanjang je name greyson chance..
ernie kenal dia pun dekat 8tv..first time tengok memang dah terpikat lah hehehe^_^(gatai noh)
bukan terpikat pada rupanya yang comel sangat tu..tapi suara dia..suara dia memang pergh!meletop kebaboo!
first time dengar lagu dia kat youtube lagu paparazzi meremang bulu roma...baru 14tahun tapi suara kalah JB..uuupppsss..pada peminat JB sory ye..tapi greyson memang hebat...sape sokong ernie angkat telinga sekarang hehehe...

siapa yang tak percaya dia hebat boleh dengar nie
Nota ulat buku~>no more bieber fever..now it's greyson fever Weeewiiitt...hehehe^_____^

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Cinta Dan Anugerah



wah!tengok tajuk entry budak ni...kemain lagi kan hahaha...actually tu tajuk cerita indonesia..pernah tayang kat tv9 mesti korang tahu kan...korang dah khatam tengok cerita tu,ernie baru nak khatam ouh...hehehe..yela time cite tu ditayang ernie sibuk kerja,bz takde mase nak tengok..tapi enie dengar ramai yang cakap cerita tu best..sekarang nie diorang tayang lagi kat tv9 jugak tapi malam kul11,ernie apa lagi nak jugak khatam macam korang kan..memang best cerita tuuuu...sedih kut hu..hu...waaa..menangis tengok cite tu..lagi-lagi time alvian meninggal memang sedih sangat-sangat..sampai tak cukup satu kotak tisu(nampakbeno nipunya)
hehehe...sape-sape yang belum tengok cerita tu try lah tengok memang sangat-sangat best^____^


suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Tuesday, 8 November 2011

my tompok hensem:(

hai..
awak..awak..dan juga awak..
ernie nak cakap nie...hurmmmm...ernie tengah sedih sangat-sangat-sangat-dan sangat sedih..

                Tengok nie bertapa sedihnya saya :((

actually ernie sedih-sedih nie,sebab tompok hensem ernie tak balik rumah..dah dua hari dia tak balik...
tadi lepas solat subuh..ernie carik dia tapi tak jumpa :((
dah lah dia tak makan langsung...tompok mane awak nie..
balik lah rumah..rindu nak dengar bunyi awak yang manje sangat-sangat tu..
i want my cat back :'(

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Monday, 7 November 2011

ice-cream^_____^

ice-cream!ice-cream!hehehe...
sape nak ice-cream??kene senyum mcm ernie dulu..
macam ni hah!^______________^
atoto lebarnye..ernie senyum kan kan..

eh!eh!meh tengok sini besar tak ice-cream ernie^__^
huhu...jangan jeles..
korang nak ke??
naaaaaaaakkkkkk....keeeeeee??
hahahaha..beli sendiri C(:




suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^

Saturday, 5 November 2011

Ya Allah..

Ya Allah kau berikanlah aku kekuatan,
untuk tempuh segala dugaan mu,
sangat besar dugaan mu Ya Allah,
aku hamba mu yang lemah,tidak terdaya untuk hadapi semua ini:'(

h Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku
Ya Allah bila memang Kau coba
Aku percaya Kau sayang padaku
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah lindungilah diriku
Dari yang menjahati menzhalimiku
Ya Allah Kaulah Maha Segala
Engkaulah pelindung hidup dan matiku
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku

suka tak!suka tak!kalau suka like jerk ^___^